Les dents canines, coneguts col·loquialment com a ullals, són un de les dents més importants de la nostra dentadura. Es localitzen a banda i banda entre els incisius i els premolars, tant en la zona superior com en la inferior de la boca, sumant un total de quatre: dos superiors i dos inferiors. Compleixen una funció essencial en la boca, per la qual cosa poden ocasionar-nos problemes si creixen massa alt, ja siga de tipus fisiològic o estètic, per aquest motiu diverses persones se sotmeten a tractaments per a baixar els ullals.

Les dents canines juguen un paper important en menjar, parlar, mantindre la forma dels llavis i guiar a les altres dents a la seua posició. Quan menges, els canins ajuden a tallar i esquinçar els aliments en trossos xicotets, i quan parles, treballen al costat dels incisius per a ajudar a formar les paraules. Uns ullals alts poden dificultar aquestes funcions, d’ací la necessitat de baixar els ullals.

A més, les dents canines funcionen com a guies per a la resta de les dents. Ajuden a mantindre la posició de les dents superiors i inferiors quan la mandíbula inferior es mou de costat a costat evitant que altres dents de dalt i a baix xoquen entre si.

Causes dels canins alts que ens porten a baixar els ullals

Els ullals o canins són les últimes dents anteriors que salen en la nostra boca quan ens cauen les dents de llet, sobretot els superiors. Per tant, han d’adaptar-se a l’espai que queda en l’arc dental, que moltes vegades no és suficient perquè puguen quedar-se en la seua posició natural. A més, l’ullal permanent és molt més ample que l’ullal de llet que reemplaça, per la qual cosa necessita espai addicional.

Els ullals han d’intentar colar-se entre les dents que ja han eixit per a arribar a la seua posició en la nostra dentadura. No obstant això, les dents situades als costats dels ullals no es mouran per a obrir-los camí durant el seu creixement. Això provoca que els ullals canvien la seua trajectòria i cresquen cap a fora o cap a dins en el costat del paladar. Fins i tot poden quedar-se els canins atrapats en l’os del maxil·lar.

Per tant, a causa de la grandària dels canins, el seu desenvolupament més lent, la seua seqüència d’erupció, l’espai disponible en la dentadura que pot ser insuficient i la ruta de creixement més llarga dels canins, és normal que cresquen més amunt del normal i per tant que necessitem baixar els ullals.

Per cert, els ullals alts o muntats són un problema que no es pot evitar o previndre perquè tenen un alt component genètic. És a dir, no és resultat d’un mal hàbit desenvolupat durant la infantesa.

Problemes dels ullals alts

Si els ullals estan alts o mal posicionats en la dentadura, altres dents hauran de realitzar el paper dels canins i això provocarà problemes a mitjà i llarg termini com a malalties articulars o desgast excessiu d’altres peces dentals.

Així mateix, com hem assenyalat, els canins són peces dentals fonamentals per a realitzar funcions quotidianes com menjar o parlar correctament. Uns ullals alts poden dificultar-les, d’ací la urgència de baixar els ullals.

D’altra banda, estan els problemes estètics. Els ullals alts no sols enlletgeixen el teu somriure generant problemes d’autoestima, sinó que a més influeix en la forma de la teua cara per la posició del llavi superior. Baixar els ullals t’ajudarà a recuperar un somriure bonic.

Baixar els ullals amb invisalign

Si han començat a eixir els ullals i encara tens les dents de llet, hauràs d’acudir al odontopediatra a llevar el de llet i sí que l’ullal permanent cresca bé. Si els ullals permanents ja han crescut i presentes canins alts, la solució per a baixar els ullals és amb alguna mena d’ortodòncia, ja siga brackets o invisalign.

Des de García & Doménech et recomanem el tractament amb invisalign per a baixar els ullals per la seua efectivitat i comoditat. Aquesta alternativa d’avantguarda als aparells d’ortodòncia tradicionals és una fèrula transparent o alineadors que corregeixen la mala posició de les teues dents. A diferència dels brackets, es pot llevar per a menjar o llavar-se les dents, millorant substancialment la vida diària de la persona que se sotmet al tractament.

Així mateix, en ser transparent, la gent ni s’adonarà que portes ortodòncia, per la qual cosa no afectarà la teua imatge. El invisalign funciona amb un escàner 3D, de manera que t’ensenyarem en les teues visites a l’odontòleg com serà el tractament i els moviments previstos en les teues dents per a aconseguir un somriure perfecte.

Si vols corregir i baixar els teus ullals amb el nou sistema del invisalign, has de dirigir-te a una clínica especialitzada en aquesta mena de tractament com García & Doménech. Disposem de ortodoncistes avançats en esta mena de tècnica amb anys d’experiència. T’assessorarem sobre el tractament i et mostrarem amb l’escàner 3D com quedarà el teu somriure. T’esperem en la nostra clínica de Llíria. Contacta ja amb nosaltres i demana cita.