La primavera és una època en què tot comença de nou, i és la temporada perfecta per fer-se càrrec de la seva salut dental incorporant productes frescos de primavera. La seva dieta és un element crític en la salut dental i en el consum d’aliments durant la temporada, en lloc dels productes preempaquetados i processats que s’estenen cap a les dents, les genives i el cos saludables. Fins i tot si practiques diàriament una excel·lent higiene bucal, si no menges bé, és possible que les teves dents i genives no estiguin tan saludables com esperes. Les dents necessiten minerals en els aliments saludables per mantenir la mandíbula i l’esmalt forts i duradors. Les genives necessiten les vitamines dels aliments saludables per mantenir-se sanes, rosades i lliures de malalties de les genives. Gaudiu de les delícies estacionals de la primavera i les seves dents i genives li ho agrairan.

El poder dels verds

Si bé les verdures de fulla verda solen estar disponibles durant tot l’any, a la primavera tens l’oportunitat de comprar productes locals perquè puguis saber exactament el que estàs menjant. Els verds estan plens d’aigua i menjar-los estimula la producció de saliva al mateix temps que promou un sistema saludable. Les fulles verdes també estan plenes de minerals i vitamines necessàries per a la millor salut bucal. Si no ets un fanàtic de l’enciam, pots provar altres verdures com:

Créixens: Excel·lent font de tiamina, B6 i vitamines A, C, K i E.

Ruca: Plena de potassi, calci, ferro, manganès, magnesi i fòsfor.

Cols verds: Llenas de potassi, tiamina, fòsfor, àcid fòlic i vitamines A, B6, C i K.

Bledes: excel·lent font de fibra i conté vitamines A i K que alguns estudis suggereixen que poden prevenir o reduir la càries dental.

Beneficis herbals

Fins i tot si no tens molt espai, pots conrear herbes a casa o trobar altres fresques i mercats agrícoles locals a la primavera. Les herbes són un ingredient essencial en una varietat de plats i una addició útil als amaniments per a amanides i sopes. Les herbes fan molt més que assaborir els aliments, ja que ofereixen diversos beneficis per a la salut.

Julivert: Conté alts nivells de vitamines A, C i K, juntament amb ferro i àcid fòlic

Orenga: Alts nivells de vitamina K.

Sage: Conté el doble de la quantitat de vitamina K que es troba en l’orenga.

Romero: Posseeix compostos antiinflamatoris, millora la circulació.

Les herbes han tingut un lloc en la salut bucal durant segles per la seva capacitat per interactuar amb els receptors químics del cos per tractar i prevenir problemes dentals i malalties de les genives. Quan estigui considerant l’ús d’herbes per a alguna cosa més que només saboritzant d’aliments i desitja incorporar-les al seu règim de cura dental, és important consultar amb el seu dentista i un herbolari per evitar efectes secundaris nocius.

Altres aliments

Maduixes: En aquesta època de l’any, pot recollir les seves pròpies maduixes o comprar-les a baix cost en qualsevol botiga de queviures. Es mengen deliciosament de la seva mà, o pot rebanarlos i afegir al iogurt, gelat, amanida de fruites … les possibilitats són infinites! Les maduixes contenen vitamina C, que és excel·lent per a la salut general. També són lleument abrasius per a les dents i tendeixen a eliminar la placa, el que els converteix en un excel·lent refrigeri entre menjades.

All: L’all està disponible tot l’any, és clar, però està en temporada en aquesta època de l’any. Té molts beneficis per a la salut, inclosa la capacitat per combatre la càries dental. ¿Com funciona? La substància que li dóna a l’all la seva olor acre es diu alicina. La al·licina té propietats antibacterianes que li permeten matar els bacteris dolentes en la boca. Fins i tot hi ha algunes proves que suggereixen que pot ajudar a tractar la malaltia periodontal. Afegeix aquest menjar superestrella al que estiguis cuinant per dinar o el sopar per tenir dents sanes. Si realment estimes l’all, també pots afegir-lo a la teva omelet del matí.

Xocolata negra: El conillet de Pasqua recentment va portar una mica de xocolata a casa teva? Mentre que la saviesa dental tradicional ho mantindria lluny, molt lluny, complaure amb una mica de xocolata negra de tant en tant pot millorar la seva salut bucal. Un compost anomenat CBH està present en la xocolata fosc (el 70% del tipus … no és en la xocolata amb llet). Aquest compost pot enfortir l’esmalt dental i fer que les dents siguin menys susceptibles a les càries. Així que endavant i deixa’t portar (amb moderació, és clar!).

Vostè ha escoltat la dita: “Ets el que menges”, i quan es tracta de dents sanes, seguir els aliments nutritius i sencers pot fer molt per mantenir-los en bon estat. No importa el que estigui menjant, és important raspallar-se les dents i utilitzar fil dental amb regularitat. A més, voldrà veure el seu dentista cada sis mesos per una revisió i neteja. Si encara no téns cita, truque avui a García Domenech per programar una!